Waar geloof je in?

Zoals ik al eens eerder vermeld heb op deze site heb ik een interesse in geschiedenis. Vooral die van de 20ste eeuw en specifiek de periode van de wereldoorlogen. De afgelopen periode heb ik op Netflix twee films gekeken. De titel van een film genaamd Overlord sprak me aan. Overlord is de naam gegeven door de leiding van de geallieerden aan de totale operatie van de landing in Normandië op 6 juni 1944. Ik vermoedde dat de film dan daar wel over zou gaan. Al snel kwam ik er achter dat het om een speciale opdracht ging tijdens die operatie. Wat later kwam ik erachter dat het ook niet allemaal gebaseerd was op waar gebeurde verhalen. Het verhaal ging over een dorp in Normandië waar mensen verdwenen en de Nazi’s een soort laboratorium hadden. Het bleek dat in dat laboratorium “gewerkt” werd aan de “supersoldaat” van Hitler, voor de nazi’s. Deze soldaat zou onsterfelijk moeten zijn en kon dienen in hun geplande 1000 jarige rijk.

Ok, bijzonder verhaal. en groot deel fictie maar er schemerde toch ook iets van waarheid doorheen. Niet echt een film waarover ik een wow gevoel had. Deze soldaten waren een wat onooglijke wezens met superkracht. Het ging uiteindelijk over de wens van de mens om onsterfelijk te willen zijn.

Een paar weken later keek ik op een vrijdagavond de film: Hacksaw Ridge. Een Amerikaanse jonge man wil in het leger, maar geen wapens dragen, vasthouden of gebruiken. Hij wil mensen helpen/redden. Desmond T. Doss was zijn naam. Deze film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal. Het was een hele strijd om in het leger te mogen blijven na zijn training. Uiteindelijke mag hij via een militaire rechtspraak toch blijven en hij gaat vechten tegen Japan. Op Hacksaw Ridge redt hij het leven van ca 75 medesoldaten. Hij blijft daar alleen achter in de nacht, op het slagveld boven op een klif. Hij weet die nacht ruim 75 soldaten uit het slagveld te halen en naar beneden te krijgen. Met gevaar voor eigen leven. Iedere keer als hij iemand heeft laten zakken dan zegt hij tot God: Here God, nog één, alstublieft nog één. En hij gaat weer…Er komen wat bloederige scènes in voor, maar dit verhaal sprak mij wel aan. Je eigen leven in zetten voor de ander.

Ik moest over beide films nadenken en de volgende gedachten kwamen boven:

Is het niet gek dat wij, als mensen, steeds bezig zijn om het natuurlijke leven te rekken, te behouden, te verlengen? Films over onsterfelijke helden zijn ook favoriet bij velen. Het lijkt of we de onsterfelijkheid zoeken.

Vreemd dat wij iets zoeken in het natuurlijke dat in het geestelijke binnen handbereik is. Wat bedoel ik met het woord: geestelijke? Ik doel op de onsterfelijkheid van onze ziel, geest. Wij zijn geschapen naar Gods beeld met een bestemming voor een eeuwig leven in Zijn aanwezigheid. Daar moet je echter wel voor kiezen. Verder kijken dan het natuurlijke leven hier op aarde, dat tijdelijk is. God biedt ons een leven aan in de eeuwigheid, dus voor altijd, met Hem en zijn zoon Jezus Christus.

Jezus Christus is hier de sleutel in. Hij zette zich volledig in voor ons, voor jou, voor mij! Om het plan van God met ons, de mens, verder uit te werken. Hij gaf daar zijn leven voor. Net zoals Desmond Doss zich inzette, zonder wapens, voor de levens van zijn medesoldaten, heeft Jezus zich ingezet voor iedereen. Met Zijn leven als inzet. Duivel en Dood heeft Hij overwonnen. Hij is de sleutel naar een leven in de eeuwigheid.

Waarom zoeken we als mensen naar iets op aarde, terwijl het al ruim 2 eeuwen voor handen is. Waarom willen wij niet geloven dat Jezus de weg naar het leven in eeuwigheid is?

Volgens mij is dat omdat velen van ons een “verkeerd” Godsbeeld hebben gecreëerd of voorgeschoteld hebben gekregen waardoor het geloof in God verdwijnt of niet gaat groeien. De meeste mensen geven God overal de schuld van. Van ziekte, verdriet, pijn, zaken die anders gaan dan verwacht etc.

Waarom negeren wij de tegenstander van God, de satan? Geef hem de schuld van alle ellende , en iet God! De satan en zijn dienaren zijn de werkelijke vijand, hij is de grote ontwrichter en uiteendrijver. Waarom geloven we wel in griezelverhalen maar geloven we niet dat er een duivel is die tegenstand biedt en je van God wil weghouden. Hij was er namelijk al bij toen God de eerste mens geschapen had.

Verlang jij naar een eeuwig leven in Gods nabijheid? In Zijn koninkrijk? God heeft zoveel moois voor jou weggelegd. Durf jij in Gods eeuwigheid te geloven en je aan Jezus Christus toe te vertrouwen? Geloof je in Jezus verlossingswerk voor jou? Of geloof je in jezelf en ben je op zoek naar een leven in eeuwigheid op deze aarde?

Waarom iets najagen in deze wereld terwijl het onder handbereik is in de geestelijke wereld. Vraag Jezus!

27/06/2021

WWJD2D?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s