Wat lees ik?

Dit gedeelte van de site vul ik met een overzicht van boeken die mij geholpen  op mijn weg met als volgeling van Jezus.  Het zijn verschillende soorten boeken. Persoonlijke levensverhalen spreken mij erg aan. 

Boeken / studiemateriaal:

De Bijbel:

bijbel

stapel-bijbels

 

Natuurlijk moet de bijbel boven aan deze lijst staan. Er zijn heel veel verschillende soorten vertalingen met daarachter verschillende christelijke overtuigingen of denkwijzes.

Die zie je soms in de vertalingen doorschijnen.

(Hier komt binnenkort een pdf met de geschiedenis van de Nederlandse bijbel vertalingen)

 

——————————————————————————————————————

Gods plan met mensen

De serie van vijf boeken over Gods plan met mensen, geschreven door Cees Visser, is een duidelijke uiteenzetting van Gods plan met mensen. De boeken zijn overzichtelijk en prettig te lezen.

De vijf delen zijn onder te verdelen in:

Boek1    Boek2    Boek3

Boek4

Boek5

Deel 1: De Schepping van de mens

Deel 2: De strijd tussen licht en duisternis

Deel 3: De komst van Jezus Christus

Deel 4: Het werk van Jezus Christus

Deel 5: Openbaring van Jezus Christus

 

Sinds eind 2016 is er ook een e-reader beschikbaar waar alle boeken in staan. Ook deze is ook verkrijgbaar bij de uitgever.   E - Reader

 

 

 

Deze boeken zijn te verkrijgen bij PHOS Uitgeverij, zie contactgedeelte op deze website.

——————————————————————————————————————

IMG-20160612-WA0005

Vanya , hij betaalde zijn geloof met de dood.

Geschreven door Myrna Grant. (1974)

Dit boek gaat over een Russische jongeman die in militaire dienst moet. Het speelt zich af in de periode 1970 – 1972. Het is een waargebeurd verhaal. Dit boek heeft mij zeer geraakt omdat Vanya, ondanks verdrukking zowel lichamelijk als geestelijk, zijn geloof in God niet verloochend. In een omgeving waar Atheïsme en Communisme centraal staat houdt hij vast aan God en het verlossende werk van Jezus. Hij blijft er over getuigen en is een voorbeeld voor velen. God beantwoord zijn trouw in de vele omstandigheden waar hij in terecht komt. Een diep aangrijpend verhaal. Zeer de moeite waard om te lezen. Het boek is onlangs weer uitgegeven.

——————————————————————————————————————

IMG-20160612-WA0000

Boek: Op zoek naar jou

Geschreven door Miranda Tollenaar en uitgegeven in het jaar 2000.

Een verzameling van stukjes die je aan het denken zetten. Origineel, grappig, eerlijk en soms ontroerend. Een bemoedigend boekje voor als je wel eens twijfelt maar tegelijk verlangt naar echtheid en radicaliteit in je leven met Jezus.

Hieronder één van die stukjes:

Geef wat je hebt

Geld heb ik niet, zei Petrus, maar wat ik heb, dat krijgt u van mij…. – Handelingen 3 vers 6

Een paar weken geleden werd er tijdens een kerkdienst, ergens in het zuiden van het land, een oproep gedaan aan niet-gelovigen om naar voren te komen. Een man ging naar voren. Twee jongeren besloten met deze man te bidden…

In maart heb ik haar voor het eerst ontmoet. Een Amerikaanse zendelinge. Ze heeft haar land achtergelaten en is in Nederland komen wonden omdat ze hier graag van betekenis wilde zijn. Ze heet Jessica en is, jaren geleden, door een foutje van het ziekenhuis, spastisch geworden. Ze kan niet alles, maar ze doet wat ze kan…

David was ook zo iemand. Hij gaf wat hij had. Nog voordat hij zijn twaalfde verjaardag had gevierd, nam hij het al op tegen een boom van een vent. Een paar simpele stenen had hij, maar hij durfde te geven wat hij had, en God zegende hem.

Ook het lunchpakketje van die jongen uit het verhaal van de wonderbaarlijke vermenigvuldiging was genoeg voor duizenden magen. Jezus vroeg niet wat die jongen niet had, nee, Hij vroeg wat hij had en dat vermenigvuldigde Hij, totdat er genoeg was.

En zo werkte God ook in het verhaal van de arme vrouw die voor Elia zorgde. Het enige wat ze nog over had was een beetje olie voor zichzelf en haar zoon. Maar ze gaf het, en God vermenigvuldigde het.

Vaak zijn wij geneigd om te kijken naar de dingen die we niet hebben. We raken ontmoedigd en vragen ons vervolgens af hoe het toch komt dat we God alleen maar kennen uit de verhalen die we horen uit Afrika. Hoe vaak trekken we onszelf niet terug, omdat we denken dat anderen het beter kunnen dan wij? En hoe vaak lijken anderen niet geestelijker dan wij? God vraagt geen onmogelijke dingen van ons, Hij vraagt ons eenvoudigweg te geven wat we hebben, zodat Hij het onmogelijke kan doen.

——————————————————————————————————————

Boek: Het onvergetelijke verhaal van de man die niet wachtte op….. De Roeping. (1996)

Geschreven door Anne van der Bijl.

IMG-20160612-WA0003

Dit boek geeft een kijkje in het leven van Anne van der Bijl. Een evangelist in hart en nieren.  Gedreven om het evangelie te brengen onder volkeren die menselijker wijs niet te bereiken zijn of waren.  Hij startte met zijn activiteiten in 1955, richtte de stichting Kruistochten op dat later Open Doors werd.

De titel sprak mij al aan omdat we vaak geneigd zijn te wachten op “ de specifieke taak” die God voor ons heeft. Daar gaat kostbare tijd mee verloren.  Hij wil dat we Jezus brengen en Zijn volgeling en getuige zijn waar we ook zijn.

In dit boek behandelt hij de onderstaande 10 stappen op duidelijke en inspirerende wijze:

Stap 1: Luister naar Gods profetische woord voor vandaag.

Stap 2: Besluit vandaag te doen wat de Bijbel zegt.

Stap 3: Wees volhardend in het gebed.

Stap 4: Bereid je voor op full-time christen-zijn.

Stap 5: Overschrijd iedere grens of barrière die door de duivel is geïnspireerd.

Stap 6: Grijp je kansen en wees daar waar nodig is.

Stap 7: Laat weten dat je christen bent.

Stap 8: Wees bereid te blijven waar God je geroepen heeft.

Stap 9: Gebruik je podium om Gods boodschap te verkondigen.

Stap 10: Laat Gods kracht door je heen stromen naar een wereld in nood.

Een inspirerend en aansporend boek dat je echt moet lezen.  Je mag je bewust zijn van je discipelschap en een discipel zijn daar waar God je geplaatst heeft.

——————————————————————————————————————

IMG-20160612-WA0008

 

Boek: De Schuilplaats  (1971) van Corrie ten Boom  ( The Hiding Place)

Op mijn huwelijksreis in 1989 liepen we in de buurt van Cambridge (UK) een winkel binnen die antiek en tweedehands artikelen verkocht. Ik snuffelde wat tussen de boeken en zag toen het boek: The hiding place van Corrie ten Boom staan. Dat het een nederlandse schrijfster was trok mijn aandacht. Ik kende het verhaal toen nog niet, las de achterkant en heb het toen gekocht.

Een mooi, aangrijpend en sprekend boek over de familie Ten Boom, Corrie, haar zus Betsie en hun vader. Het boek spreekt over liefde en vergeving, lijden en strijden hoofdzakelijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De strijd die je innerlijk als christen kan hebben over vergeving van vijanden die je het meest erge en onmenselijke hebben aangedaan.

Dit boek is ook verfilmd met de gelijknamige titel.

——————————————————————————————————————

Boek: Bijna thuis van Billy Graham (2011)

IMG-20160612-WA0007

In dit ontroerende en bemoedigende boek geeft Billy Graham, de wereldberoemde evangelist, tips over de “laatste periode” in ons leven hier op aarde. Hij onderzoekt de uitdagingen van het ouder worden en put daarbij wijze lessen uit het Woord van God. Oud worden is niet iets om te ontkennen of bang voor te zijn, maar iets om te omarmen als onderdeel van Gods plan voor jouw leven. Een aanrader voor iedereen, jong of ouder!

——————————————————————————————————————

Licht door de duisternis (1989) en De duisternis aanwezig (1986) van Frank Peretti.

dsc_0616

 

Frank Peretti weet op spannende en verhelderende wijze thrillers te maken die zicht geven op de geestelijke wereld. Deze twee zijn voor mij verhalen die je van begin tot einde weten te boeien. Hij creëert zicht op de strijd tussen de engelen van God en de demonen van satan. Het zijn fictieve verhalen maar zetten je goed aan het denken. Niet om bang te worden maar om zicht te krijgen op de geestelijke wereld. Hij schakelt steeds tussen wat er op aarde in de zichtbare wereld gebeurt en wat er in de geestelijke onzichtbare wereld gebeurt. En hij benadrukt sterk de kracht van het gebed!

 

——————————————————————————————————————

De Saboteur (1995)  biografische roman over theoloog en verzetsheld Dietrich Bonhoeffer geschreven door Mary Glazener.

IMG_0744

De saboteur is een historisch-biografische roman over het leven van Bonhoeffer, die in verzet komt tegen het naziregime en uitgroeit tot één van de grootste luizen in de pels van Hitler. Glazener tekent hem als een gevoelig en begaafd mens, te midden van zijn familie en vrienden, compromisloos in zijn verzet.

 

Zijn standvastigheid in een periode waarin het christelijk geloof  en de vrijheid daarvan steeds meer onder druk kwam heeft mij zeer geïnspireerd. Een man die stond voor wat hij geloofde en zich inzette voor dit geloof en en voor zijn medemens.

Beslist een aanrader. Bonhoeffer is een inspirerend mens.

Het boek leest prettig en geeft een gedetailleerd beeld op die periode.

 

 

——————————————————————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s