Wat zien we?

Pagina over films – kijken naar website’s – gamen

Welke indrukken en beelden laten we door ons oog, onze hersenen en vervolgens ons hart in komen.

De hersenen zijn vergelijkbaar met een harde schijf. Ervaringen, indrukken etc. worden er als het ware ingebrand en slijten pas weg in de jaren. Wees waakzaam met wat je naar binnen laat komen.

Filmtips: ( Films, ook seculiere, die indruk op mij hebben gemaakt).

Het is een overzicht van christelijke en niet christelijke films die mij erg aanspreken.

——————————————————————————————————————

The Bible (serie)  &  Son of God ( film)

son-of-god-the-bible   the-bible-serie

In de serie The Bible vind ik het verhaal over het leven van Jezus erg mooi en aangrijpend.  Je kunt deze ook zien als film genaamd: Son of God. De makers zetten Jezus in een perspectief dat past bij hoe ik denk dat Hij zou kunnen zijn geweest hier op aarde. Liefdevol en geduldig. Als je informatie leest over deze serie op het internet dan zijn de meningen verdeeld. Er wordt getwijfeld aan de bijbel getrouwheid van onderdelen van de serie. Er lijken interpretaties van de regisseur te zijn toegevoegd. Ik kan me daar wel enigszins in vinden. De serie zelf vind ik niet zo spectaculair, maar het gedeelte over het leven van Jezus vind ik wel heel mooi. Daar is dus ook een aparte film van gemaakt: Son of God. Het gedeelte in de serie over het leven van Jezus is wel langer dan de film. Kijk hem gerust maar blijf kritisch.

——————————————————————————————————————

gods-not-dead-1   gods-not-dead-2

God’s not dead 1: Uit 2014  van Harold Cronk  en

God’s not dead 2: Uit 2016 van Harold Cronk

 

Beide films gaan over de strijd van de christen in de steeds veranderende wereld van vandaag. Beide zeer mooie pakkende verhalen die herkenbaar zijn. De verhalen kan je los van elkaar bekijken maar ik adviseer eerst deel 1 te kijken. Personages uit deel 1 komen ook in deel 2 weer terug.

——————————————————————————————————————

the-judge

 

The Judge: Uit 2014 van David Dobkin gaat over de relatie tussen vader en zoon. Vanwege het overlijden van zijn moeder keert de zoon ( Robert Downey Jr.) terug naar zijn geboorteplaats om bij de begrafenis te zijn. Hij heeft afstand genomen van zijn oude leven en een bestaan opgebouwd als advokaat in de grote stad. Als hij terug is komt hij voor de keuze te staan om zijn vader te verdedigen in een proces dat dan net begint. Zijn vader is al jaren de rechter van de stad en moet nu zelf voor komen. Hoe gaat dat verder? Een prachtig verhaal over de relatie tussen vader en zoon.

 

——————————————————————————————————————

extremely-close-and

Extremely loud and incredibly close : Uit 2012, van Stephen Daldry.

Deze film gaat over de zoektocht van een tiener zoon a.h.v. een gevonden sleutel. Deze jongen heeft het Asperger syndroom. Ik wil er niet te veel over schrijven, je moet hem zien. De relatie tussen ouders en kind wordt op mooie wijze neergezet.

 

 

 

——————————————————————————————————————

railwayman

 

The Railwayman: Uit 2013 van Jonathan Teplitzky  is een film over een door ervaringen in de tweede wereldoorlog getraumatiseerde Engelse officier die op zoek gaat naar degene die hem gefolterd heeft. Klinkt gruwelijk, maar de film is voor mij een mooi verhaal over opoffering en vergeving.

 

(gebaseerd op een waargebeurd verhaal)

——————————————————————————————————————

 

etc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s