De geestelijke strijd tegen de Medianieten

Laatst keken we naar de online kerkdienst van de gemeente waar we wekelijks naar kijken. De zangdienst werd gehouden door een jonge dame. We zaten een week voor kerst 2020 en ze deelde onder andere over licht brengen in deze tijd, in de huidige wereld. Doen we dat als christen? Ze verwees ook kort naar een strijd, genoemd in de bijbel, tegen de Midjanieten. Ze versprak zich en noemde heel kort de Midjanieten de Medianieten…

Ik moest daar eigenlijk wel om lachen. De Medianieten, dat zou best de naam van een “hedendaags volk of groepering” kunnen zijn. Er komt nogal wat op ons af door diverse media kanalen. En wat doet dat met ons, met jou en mij?

Laten we ons beïnvloeden of gaan we er tegen in? We hebben tegenwoordig bijna allemaal ons medium of mediakanaal om te reageren. En doe je dat dan ook? Of ga je alle berichtgeving bij langs, steeds op zoek naar nieuws? Laat je je beïnvloeden door de Medianieten? Kijk je wat er in de wereld gebeurt of wat er in de hemel, je hemel gebeurt?

Dat is een keuze. Het is wel goed om op de hoogte te zijn en blijven van wat er gebeurt. Maar tot hoever ga je?

Gideon leefde in een periode waarin Israël regelmatig overrompeld werd door de Midjanieten. Er staat dat ze als een sprinkhanen plaag over het land kwamen. Sprinkhanen zijn kaalvreters. Ze vernietigen alles wat er op hun weg komt.

Laat jij je geestelijk kaalvreten? Laat je je beïnvloeden? Zodat je meer kijkt naar wat er in de wereld gebeurt in plaats van dat je naar Jezus kijkt en het plan van God met jou zelf?

Wees je bewust dat het juist in deze tijd belangrijk is om de liefde van Jezus te brengen, je niet kaal te laten vreten, maar juist vruchten voort te mogen brengen en deze te delen. Een engel bezocht Gideon die in het geheim bezig was om tarwe te kloppen in wijnkuip. De engel sprak hem aan met: God is met jou, gij dappere held. God ziet jou ook als een dappere held. Geen relschopper maar een liefde brenger.

Ga niet in die media ( pers ) kuip rond lopen, maar stap er uit en breng het licht en het leven van Jezus!

wwjd2d!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s