Now or than??

Ik luister graag naar verschillende soorten muziek. Soms grijp ik even terug naar seculiere muziek uit mijn tiener & jeugdtijd, u vast niet onbekend ;-), of kies ik voor klassieke muziek of filmmuziek, maar meestal luister ik naar gospelmuziek. Heerlijk opbouwend, soms confronterend en bemoedigend.

Een lied dat ik de laatste tijd wat vaker heb geluisterd is een gospellied gezongen door The Bill Gaither vocal band en Ernie Haase and Signature Sound. De melodie is u vast niet onbekend want in Nederland is dit het lied: Ik bouw op U, mijn schild en mijn verlosser. De muziek is mooi en de heren van hierboven genoemde bands hebben er een andere tekst bij gemaakt.

Dit is de tekst:

I then shall live as one who’s been forgiven.
I’ll walk with joy to know my debts are paid.
I know my name is clear before my Father; 
I am His child and I am not afraid.
So, greatly pardoned, I’ll forgive my brother;
The law of love I gladly will obey.
I then shall live as one who’s learned compassion.
I’ve been so loved, that I’ll risk loving too.
I know how fear builds walls instead of bridges;
I’ll dare to see another’s point of view.
And when relationships demand commitment,
Then I’ll be there to care and follow through.
Your Kingdom come around and through and in me;
Your power and glory, let them shine through me.
Your Hallowed Name, O may I bear with honor,
And may Your living Kingdom come in me.
The Bread of Life, O may I share with honor,
And may You feed a hungry world through me.
Amen, Amen, Amen.

(Onderstaand is de link te vinden waarmee u de video kunt zien en luisteren).

Geweldig lied en ik kan er vaak naar luisteren.

Wat mij aan het denken zette is het woord “than.”  I than shall live…ik zal dan leven…

Maar hoe zit het nu dan? 😉 Dat is de vraag!

Ik ben er van overtuigd dat Jezus ons leert en vraagt om Hem te volgen, iedere dag. Vandaag dus al. Nu, terwijl je dit leest. Er is er echter 1 die ons daar in tegen wil houden. Dat is de satan en zijn koninkrijk. Die wil ons beïnvloeden in ons denken en bezighouden met zaken die niets met Jezus en het koninkrijk van God te maken hebben. Daardoor verliezen we het zicht op Jezus en zijn plan met ons. Ik ken de gedachten wel van “zo ben je nu eenmaal, dat hoort bij je.” Of “dat komt wel een keer in de toekomst”.

Jezus geeft ons stap voor stap zicht op op wie we werkelijk zijn (mogen). Dat betekent dus nee zeggen tegen die influisteringen en gedachten vanuit het koninkrijk van satan en ja zeggen tegen het volgen van Jezus. Nu niet ingaan op die gedachten van satan, maar nu wel ingaan op de roepstem van Jezus. In ons hart weten we heel vaak al wat goed is en wat niet. Althans, ik ken mijn strijdpunten vanuit mijn oude leven wel. Mijn kwetsbare plekken. Dat zijn kwetsbare plekken die ik stap voor stap wil oplossen, door Jezus meer en meer gehoorzaam te zijn en  God’s Geest meer en meer in mij te laten weren.

Ik wil dit lied dan ook zingen met I now shal live. Ook al gaat het niet altijd goed. Mijn verlangen is er wel naar. Niet in de toekomst maar vandaag. Niet dan maar nu!

En als ik dat dagelijks besef dat het niet om dan, ofwel ooit, gaat maar om nu, vandaag, dan werk ik mee aan onderstaand couplet:

Your Kingdom come around and through and in me;   –  Uw koninkrijk komt om mij heen, door mij en in mij.
Your power and glory, let them shine through me. – U kracht en glorie, laat ze door mij schijnen.
Your Hallowed Name, O may I bear with honor, – Uw heilige naam, dat ik die in ere draag.
And may Your living Kingdom come in me. – en dat uw levend koninkrijk in mij komt.

WWJD2D? Wat zou Jezus doen vandaag? Geen twijfel mogelijk: In de evangeliën lezen we over Hem: Ondanks de aanvallen van de satan de weg blijven gaan die God Zijn vader bestemd heeft. En hij heeft hierin gezegevierd. De satan kwam en vond in Hem niets. Zo één was Hij met Zijn Vader! En Jezus vandaag? Die roept jou iedere dag om met Hem te wandelen om zo meer en meer op Hem te gaan lijken. Dat Zijn koninkrijk door jou zichtbaar mag gaan worden!

Not than…Now!

8 juli 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s