Iedere dag Koningsdag?

Het is 27 april 2018. Het is vandaag koningsdag. De meeste mensen zijn vrij met koningsdag. Een dag waarop veel mensen even wat anders gaan doen. In Nederland zijn er op die dag allerlei activiteiten te doen of te bezoeken. Van vrijmarkt tot en met concerten. Kermissen en koningsspelen. Noem maar op. Allerlei vermaak.

1 dag per jaar staan we in Nederland even stil bij onze koning. Willem Alexander. We vieren zijn verjaardag. Hij bezoekt met zijn hele familie één of twee steden in Nederland. Mensen staan aan de kant van de weg om de koninklijke familie te bewonderen. “Misschien praat hij even met mij”. Een selfie met de koning of koningin, dat zou gaaf zijn!

Ik moet dan denken aan een andere koning. Koning Jezus. Bij zijn intocht in Jeruzalem stonden ook vele mensen aan de kant van de weg. Hosanna! Riepen ze. Als er toen mobiele telefoons waren geweest hadden velen waarschijnlijk ook een selfie gemaakt. Een paar dagen later echter hadden de meesten hem de rug toegekeerd. Hij was niet de koning die men dacht dat Hij zou zijn. Hij was zelfs gekruisigd…Wat voor een koning was Hij? Niet degene die ze verwacht en gehoopt hadden.

Maar voor mij is dat mijn koning! Maar is Hij mijn koning voor 1 dag? Sta ik aan de kant en sta ik naar Hem te zwaaien? Vergeet ik Hem na die ene dag? Of wil ik Hem iedere dag in mijn leven? Wil ik iedere dag een koningszoon zijn?

Als ik naar mij zelf kijk dan wil ik dat heel graag. Maar lukt dat ook? Hoe vaak vergeet ik mijn koning niet? Er zijn momenten waarin ik in situaties merk dat ik Hem vergeet. Of dat ik impulsief reageer en later spijt heb van wat ik heb gedaan of gezegd. Dan ben ik mijn Koning even uit het oog verloren. Maar het mooie is dat Hij mij niet vergeet. Hij is op het moment dat Hij stierf op Golgotha, de satan en de dood overwon, de belangrijkste koning geworden. En Hij blijft dat. Voor altijd. Voor mij, voor jou.

Het enige wat Hij vraagt is of wij hem als koning in ons leven willen aanvaarden. Of we voor Hem willen leven. Of we ons leven aan Hem willen geven. Zijn onderdaan, zijn discipel willen zijn.

Hij is de meest liefdevolle en geduldige koning die ik ken. Door Hem als koning aan te nemen in mijn leven mag ik weten dat ik in eeuwigheid zijn onderdaan, zijn discipel mag zijn.

Zijn liefde voor mij en geduld met mij en zijn betrokkenheid bij mijn leven maken mij dankbaar en helpen mij om iedere dag meer en meer met Hem te leven. Deze koning loopt niet midden over straat, omgeven door beveiliging, achter hekken. Deze koning staat tussen de mensen en is er altijd. Iedere dag. Ook voor mij!

Leve mijn koning, Jezus de Christus!

handen

WWJD2D? Leef dicht bij Hem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s