tussen de medeklinkers |

Deze pagina gaat over de klinkers die tussen de medeklinkers horen om het volledige woord discipel te vormen zijn:  de i, de i en de e

de i = ik?

Als je deze site zo doorbladert en leest kan je jezelf de vraag stellen of dit ook voor jou geldt? Heeft God jou op het oog? Houdt Hij van jou en is Jezus voor jou aan het kruis gegaan? Daar past maar één twee letter woord als antwoord op: JA !!

Het gaat God om jou! God wil Zijn schepping weer terug en herstellen. Het herstellingswerk is door Jezus binnen jouw bereik gekomen. De brug is weer geslagen, de deur is wagenwijd open. Als je dat wil, een kind van God zijn. Bij God horen, gaan lijken op Jezus, niet vanuit een opwelling, maar vanuit een diep verlangen vanuit je hart, dan kan dat. Heel eenvoudig…….Het gaat God om jou! Hij wil zijn schepping terug. Hij wil dat je een leven tot in eeuwigheid in Zijn nabijheid hebt.

Lees verder bij bekering:

1/11/2016

 

de i = ineens?

Niet veel gaat bij God ineens. God is een God van leven, leven dat verder mag ontwikkelen. God is een God van herstel. Herstel dat mag gaan komen, als je je daar naar uitstrekt. Je gaat, nadat je een keuze gemaakt hebt om je leven aan Jezus te geven en een kind van God te worden, stap voor stap verder. God wil ons leren, iedere dag meer. Hij wil je laten zien waar je staat en waar je heen mag. Je bent gewild en gewenst. Een unieke creatie van God. Zijn kind. God heeft geduld en neemt de tijd voor jou. Hij houdt van je!

1/11/2016

 

de e = evenwicht!

God is een God van evenwicht. Daar heb ik geen allerlei oosterse of alternatieve gedachten of redenen bij. Het is gewoon zo. Als je het scheppingsverhaal leest dan zie je dat God zegt dat het goed was. God weet wat Hij doet. Hij heeft een plan. Met de mens, met jou. Hij overziet alles. Bij God slaat niet het ene iets meer door dan het andere. Evenwicht betekent rust. En zo is God. En dat zien we ook in de persoon van Jezus terug. Een evenwichtig persoon vol van rust. Evenwicht is ook vrede. God wil dat je rust en vrede in je leven hebt, krijgt.  Dat je een evenwichtig persoon wordt.

Evenwicht in doen en weten:

Er zijn christenen die heel veel weten, maar dat weten niet om kunnen zetten in doen. Of, scherper nog, veel roepen en meningen hebben, maar ga je een week met ze kamperen dan dan zie je dat de praktijk niet is wat ze verkondigen.  Er zijn ook christenen die heel veel doen, zich bijna stuk lopen hier op. Ze nemen geen tijd om zich te verdiepen in wie God is, wie Jezus is. Wat Gods plan is etc. Ze zijn druk met allerlei zaken.

Op beide “soorten mensen” heb ik geen kritiek, maar zelf ben ik er van overtuigd dat je beter mensen kunt verrassen dan iets beloven en niet doen. Je mag voorleven hetgeen je verkondigt.

Kijken we naar Jezus dan mogen we zien en leren dat Hij ons voorbeeld is voor hoe te mogen leven.

Ik begrijp echter heel goed dat er een een proces van loskomen is van…….bijvoorbeeld oud denken, oud handelen. Dat je misschien nog reageert vanuit pijn of verdriet of frustratie. Dat je langzaam een ander beeld krijgt op wie God werkelijk is en wat Zijn plan is. Dat je dus los moet komen van een denken dat je jarenlang hebt meegekregen, als het ware deel van je is, waar je mee opgevoed bent. Dat je nog wel eens primair reageert en daar later spijt van hebt.

Maak dit bespreekbaar met mensen die het betreffen, wees eerlijk en oprecht. Laat je hart zien, bied daar waar nodig excuses aan. Betrek Jezus in dit proces. Praat met God. Bovenal de sleutel tot verandering is Gods Geest. Vraag Jezus om door Heilige Geest in jou, te helpen om je leven in evenwicht te krijgen. Jezus is de doper in Heilige Geest ( de Geest van God). Die heb je nodig om te veranderen. Om meer en meer op Jezus te gaan lijken. Om je leven in evenwicht te krijgen. Om rust en vrede te mogen ervaren. Dat jouw geest omhult wordt door Heilige Geest en samen één mag worden in Hem. (meer over doop in Heilige Geest op bekering).

Als dat proces bezig is in je leven zul je meer en meer een evenwichtig mens worden. Meer en meer een beelddrager van Jezus zijn. Het zoonschap van God komt langzaam openbaar.

7/1/2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s