Heb je even??

Heb je even tijd voor mij? Mag ik je even alleen?

mensen met mobielOnze mobiele telefoon gaat tegenwoordig overal mee naar toe. Het is zo onderhand wel een nieuw lichaamsdeel geworden. Vaak geven we voorrang aan de berichten die binnenkomen op onze smartphone i.p.v. dat we aandacht geven aan degene waar we op dat moment  bij zijn. Zelfs op de wc zijn we online of bereikbaar.

Volgens mij zijn er zeker meer beeldschermen dan mensen op de wereld. Bij ons thuis zijn er al zeker tien. Was het vroeger alleen de televisie, die weliswaar steeds groter werd, die vaak aan stond en inbreuk deed op gesprekken. Nu hebben we constant een klein beeldscherm bij ons dat aandacht vraagt.

Laten we ons niet vaak afleiden door onze telefoontjes terwijl we letterlijk naast of tussen mensen zitten? Regelmatig onze dierbaren zelfs? Vaak hebben we als excuus: “Ik moest hier even op reageren, ik zit hier op te wachten”, maar is dat echt zo?

Stel je voor dat God, iedere keer als wij met Hem contact zoeken even naar een beeldscherm kijkt en je opnieuw vraagt te herhalen wat je vroeg of zei?  Dwalen wij niet vaak af als we bidden, met God praten? God heeft jou liever even helemaal alleen, zonder je mobieltje.  Jezus heeft wel volle aandacht voor jou alleen als je tot Hem spreekt… Ze dringen zich niet op met allemaal piepjes en toontjes. Heb jij dan ook onverdeelde aandacht voor Hen? En……wees je bewust van de mensen die werkelijk om je heen zijn. Die je aan kunt raken. Geef ze onverdeelde aandacht, heb werkelijk oog voor de ander. Dan kan je zien hoe het werkelijk met die persoon is en gaat.

App je even?  of heb je even?  Ik wil even met je wandelen, met je praten!

WWJD2D? Kies voor tijd met God en met Jezus. Wees meer en meer afgestemd op Hen!

16/03/2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s