Levensvragen

Levensvragen:

Via de app kreeg ik in maart 2016 onderstaande foto van mijn dochter. Een foto van mijn kleindochter in de wachtruimte van de apotheek.
Dat is er één met een boodschap 😉

eva apotheek maart 2016

Al wachtende bij de apotheek op de medicijnen gaat ze er echt voor zitten en pakt waarschijnlijk het bovenste blad van de tijdschriftentafel. Mijn kleindochter houdt van (voor) lezen. Ondanks dat ze pas twee jaar en 8 maanden is kent ze de letters en kent ze de kleuren en cijfers en allerlei vormen bij naam. Dit lijkt haar dus een mooi blad met veel kleuren, letters en waarschijnlijk ook vormen en cijfers.

Psychologie, met het onderwerp: levensvragen…….Ja, heb je die al als je zo oud bent, jong bent? In de situatie van mijn kleindochter zou ze die best kunnen hebben. In haar jonge leventje heeft ze best al wat mee gemaakt op medisch gebied. Maar hoe staat ze in het leven?
Met heel veel blijdschap en plezier. Er is veel te ontdekken en veel te beleven.
Maakt ze zich zorgen? Nee, die kent ze niet. Wordt er voor haar gezorgd? Ja, haar ouders zorgen (erg) goed voor haar.

Zit hier dan geen boodschap in? Ja, een heel belangrijke. Gisteren was ik thuis bij een klant / goede bekende van mij en aan het einde van het gesprek zette hij zijn jongste dochtertje op de kruk van de bar in de keuken waar we aan het koffie drinken waren.
We hadden het er over dat we als de kinderen moeten zijn.

Mijn kleindochter weet dat ze van haar ouders eten krijgt, dat ze voor haar zorgen, van haar houden, haar onderdak en kleding en bovenal liefde geven.

Ze heeft wel voorkeur, ze wil graag de rode laarsjes aan. De rode laarsjes van Gonnie.

En dat is wat Jezus ons leert. Wees als de kinderen en weet dat de levensvragen van dit leven niet het belangrijkste zijn, maar de eeuwige levensvragen zijn het belangrijkst. Jezus toont ons de weg van vrede in je hart en zicht op de eeuwigheid. Hij leert ons te vertrouwen op onze Hemelse Vader. Ga die weg ook…… en dat mag met je rode laarsjes aan 😉
Dat mag zoals je bent.

Gonnie rode laarsjes

Mei 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s