Jezus in de cloud?

Jezus in de cloud?cloud-2

Onlangs hadden we gemeentekring en we kwamen met elkaar in gesprek over dat er zo veel online was tegenwoordig. Geen cd’s meer maar spotify. Geen boeken meer maar E-readers. Geen administratie meer in de kast maar in de cloud. Dat onze maatschappij digitaal wordt is onomkeerbaar. Met de komst van Virtual Reality ontstaat er zelfs een mogelijkheid om aan de huidige wereld en realiteit te kunnen ontsnappen.

De tekst van dit stukje kan, omdat het op een website staat, over de hele wereld gelezen worden en zal waarschijnlijk ergens in het buitenland op een server staan.  Grenzen vervagen. Realiteit passen we digitaal aan naar gewenste realiteit. Daar waar je de grenzen in de digitale wereld ziet verdwijnen zien we juist dat bepaalde regimes, landen of republieken hun grenzen willen vergroten of zich als land juist meer willen beschermen, grenzen beter beveiligen. Eigen volk eerst. Opgebouwde unies en verdragen staan te wankelen.

Waarom zetten we persoonlijke gegevens rücksichtslos in de cloud maar willen we ons als persoon steeds veiliger voelen. Beetje tegenstrijdig vindt je niet?

Je kan genoeg boeken lezen over de komst van Jezus. Velen geloven dat Hij eens op de wolken terug gaat komen om zijn volk te halen. Er zijn mensen die omhoog kijken, het weer in de gaten houden, kijken naar de ontwikkelingen in de wereld om vervolgens proberen in te schatten wanneer Jezus gaat komen. Maar logisch gedacht……: De aarde is rond….hoe kan de ene kant van de wereld zien wat er aan de andere kant gebeurt? Maar daar zijn ook weer allerlei theorieën over. Theorieën en complot theorieën, meestal gericht op aardse ontwikkelingen. Hoogstwaarschijnlijk gaan er nu ook theorieën komen van mensen die menen dat Jezus misschien wel via de Cloud zichtbaar gaat worden. De technologie is nu zo ver…en “toevallig heet dat ook de Cloud, de wolk”.  Met dit soort gedachten, theorieën en ontwikkelingen kan je je hele leven bezig zijn en de realiteit van alledag uit het oog verliezen.

Hebreeën 12

1 Daarom dan ook, alzo wij zo groot een wolk der getuigen rondom ons hebben liggende, laat ons afleggen allen last, en de zonde, die ons lichtelijk omringt, en laat ons met lijdzaamheid lopen de loopbaan, die ons voorgesteld is. 2 Ziende op den oversten Leidsman en Voleinder des geloofs, Jezus, Dewelke, voor de vreugde, die Hem voorgesteld was, het kruis heeft verdragen, en schande veracht, en is gezeten aan de rechter hand des troons van God.

Zelf geloof ik dat Jezus zichtbaar wil worden in ons. Wij mogen een wolk van getuigen van Hem zijn. Zoals in bovenstaande tekst staat dat er een wolk van getuigen is en dat die rondom ons is. Dat wij er dus deel van mogen zijn. Om deze wolk meer en meer zichtbaar te laten worden is het dus belangrijk dat wij ons richten op Jezus en af leggen alle last en zonde. Om zo meer en meer op Jezus te gaan lijken. Dat wij als zonen van God tot volwassen zonen van God mogen opgroeien en zichtbaar mogen worden in de wereld. Dat Jezus dus zichtbaar mag worden, komen in ons. Daar wacht Jezus op. Daar werkt Hij aan mee, in jou!  Als dat moment daar is zal Jezus zich bij zijn bruid gaan voegen en breekt er een nieuwe fase aan in het plan van God. Werk jij aan dat volwassen zoonschap in je leven?

Wij mogen dus die wolk zijn. Ben je je dat bewust? Niet kijken naar de wolken, maar een deel van de wolken zijn. Jezus heeft daar de cloud niet voor nodig. Hij heeft jou nodig, dat je je bewust bent van je positie en taak.

Werk aan die groei en wees een getuige van Jezus.  Wolken of zonneschijn, weer of geen weer!

25/11/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s