Genezing

Genezing :

Genezing is een gevoelig, kwetsbaar onderwerp in de christelijke wereld.  Aan den lijve heb ik meegemaakt dat christenen terminaal zieke dierbaren mee namen naar gebedscampagnes om te “zien” of God de dierbare zou genezen. In deze situatie gebeurde het niet. Ik weet van gebedsgenezingscursussen die gevolgd kunnen worden. Ik weet van mensen die zeggen een genezingsbediening te hebben. Ik ken mensen die anderen hebben zien genezen. En ook mensen die hebben mogen bidden voor genezing. Soms is er genezing, soms niet. Genezing is niet af te dwingen. Waarom de één wel geneest en de ander niet weet ik ook niet. Wel weet ik dat God van ieder mens evenveel houdt. Ook weet ik dat het lichaam sterfelijk is en onze geest eeuwigheidswaarde heeft. Ik geloof ook dat God wil genezen. Ik geloof ook dat Hij Jezus de kracht heeft gegeven om te kunnen genezen. Jezus spreekt ook dat wij, Zijn discipelen, ook  uit mogen gaan om te genezen. Lucas 9 vers 1 spreekt daar o.a. over. We lezen van genezingen in de Bijbel.

  • God wil gebroken lichamen genezen. Dat geloof ik. Ik geloof echter ook dat Hij veel meer belang heeft bij jou als geestelijk mens, dan jou als lichamelijk mens. Hij kijkt over de dood heen. Hij wil een relatie met jou in de eeuwigheid. Hij wil toegang tot jou, tot alle delen/aspecten in je leven. God is een gentleman, Hij eist niets. Hij roept. Hij wil doorbreken in ons gehele leven. Jouw geestelijke mens heeft een leven tot in eeuwigheid. Jezus is de sleutel om die eeuwigheid te verkrijgen. Jezus heeft dood en dodenrijk overwonnen en satan tentoongesteld en ook overwonnen. Ik geloof ook niet dat God mensen wegrukt uit dit leven hier op aarde. We moeten niet vergeten dat satan op dit moment nog de heerschappij heeft hier op aarde en hij gaat rond als een brullende leeuw. Door de keuze van de mens Adam om in het paradijs gehoorzaam te zijn aan de satan heeft hij de heerschappij over de aarde aan satan overgegeven. We moeten dus niet vergeten dat we in een gebroken wereld leven. Er zijn delen waar God nog geen recht op heeft. Omdat de mens anders kiest.

Hoe zou Jezus zich gevoeld hebben toen Hij hier op aarde rondging? Hij heeft velen genezen. Hij heeft velen bevrijd. Wat moet Hij gedacht hebben? Hebben de mensen die toen door Hem genezen werden Hem ook als Zoon van God herkend en erkend?

Wat moet Jezus gedacht hebben toen Hij aan het kruis verzocht werd? Om op het laatste moment nog te zondigen, te buigen voor de verleidingen van de satan?

Jason Upton zingt in één van zijn liedjes: a hammer and an awkward nail, deze tekst:

I’ve got a hammer and an
Awkward nail that won’t go down
I can try real hard but still it won’t go down
Tell me how to do it Jesus
Tell me how to do it Jesus
I don’t know how

The shadow in the corner is a stray cat that we found
I paid a thousand bucks once to keep that cat around
Now it’s lying on the pavement
And the kids are crying, “save it!”
But I don’t know how
Did you straighten that nail with a magic tool?
Did you ever get tired and want to change the rules, Jesus?
What’s amazing to me about a man like you
Is that you raised the dead but had to suffer too, Jesus

I’ve got a mountain up ahead and a few I’ve left behind
And I’m getting kind of scared of what I’m going to find
Were you scared to do it Jesus?
Tell me how you did it Jesus
I don’t how

If the present is a place that my future will define
I want to slow things down and take a little time
Can you help me do it Jesus?
I want to live a little Jesus
But I don’t know how
Did you straighten that nail with a magic tool?
Did you ever get tired and want to change the rules, Jesus?
What’s amazing to me about a man like you
Is that you raised the dead but had to suffer too, Jesus

Deze tekst spreekt mij aan omdat ik de strijd die Jezus had goed kan voorstellen. Zou hij niet moe geweest zijn? Maar toch ging Hij door! Hij bracht genezing en herstel maar had zelf een weg te gaan om de satan en dood te overwinnen.

Dat deed Hij voor jou.

Hij wil in eerste instantie jou in Zijn eeuwige koninkrijk verwelkomen. In de huidige wereld die onomkeerbaar naar een wetteloze bende en chaos lijkt te gaan, roept God jou. Om als discipel Jezus te volgen en te groeien naar een volwassen zoon van God. Een mens zoals God die vanaf het begin voor ogen heeft gehad. Dat je het volwassen zoonschap mag gaan uitdragen in je omgeving en wellicht zal genezing een onderdeel zijn van deze taak. Maar nogmaals, het gaat God in eerste instantie om jou als geestelijk mens….Matth 16: 26 Want wat zou het een mens baten, als hij de gehele wereld won, maar schade leed aan zijn ziel? Of wat zal een mens geven in ruil voor zijn leven?

30/12/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s