Eeuwige vriendschap

Tijdens één van de uitstapjes met Walkyourlife naar Normandië kwam ik in een kaartenwinkel deze kaart tegen met een afbeelding van een ticket. Een kaartje die lijkt op een trein of buskaartje van vroeger.

ticket-voor-de-eeuwigheid

De tekst er op sprak me zeer aan. Voor degene die de Franse taal niet kunnen lezen staat er dit:

Ticket voor eeuwige vriendschap:   Altijd geldig – te gebruiken wanneer je wilt – optie: ongelimiteerd contact.

Ik moest denken aan mijn relatie met Jezus en met mijn dierbaren. Ik heb toen als het ware deze ticket van Jezus ontvangen toen ik Hem ontmoette, mijn leven aan Hem gegeven heb. Geweldig om te weten dat Hij er altijd is en we altijd met Hem contact op mogen nemen. Ook mag dat met de Here God, onze Hemels Vader…….. Mijn Hemelse Vader. Ze zijn altijd bereikbaar en stellen geen voorwaarden. Ze geven een eeuwige vriendschap!

Ik moest toen ook nadenken over mijn vriendschap met mijn dierbaren; partner, (klein) kinderen, ouders en schoonouders, broers en zussen, schoonfamilie, vrienden en vriendinnen, mensen in nood…..etc. Biedt ik hen ook die onvoorwaardelijke, eeuwige vriendschap? Of stel ik voorwaarden?

Er staat een nummer op de ticket. Er zijn er dus meer uitgegeven. Voor Jezus zullen er net zoveel tickets beschikbaar zijn als dat er mensen zijn. Dat geloof ik. Zijn liefde voor de mensheid is zeer groot!

Hoe zit dat met mij? Heb ik een limiet? Is mijn vriendschap voorwaardelijk?

Genoeg om over na te denken na het zien van deze kaart. Durf ik de ticket aan te nemen en te gebruiken? Of ben ik bang voor de reis?

10/12/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s