De wereld om ons heen

Hoe gaan we om met alles wat er op de wereld gebeurt en gebeuren gaat?

 • Een wereld die steeds sneller gaat!
 • Een wereld waar het steeds meer om de buitenkant gaat!
 • Een wereld waar het verschil tussen arm en rijk steeds groter wordt!
 • Een wereld waar het egoïsme steeds meer toeneemt!
 • Een wereld waar je  helemaal op kunt gaan in allerlei (complot) theorieën over wereldmachten en politieke geheime afspraken, geheime broederschappen, allerlei symbolen en de betekenissen daarvan. Kortom een leven geleid door angst!
 • Een wereld waar allerlei religies steeds meer lijken te versmelten met de maatschappij en ons (christelijke) gedachtegoed?
 • Een wereld waar we proberen het leven steeds meer te rekken, onsterfelijkheid te bereiken, baas te worden over ons eigen leven.
 • Een wereld waar met geld bijna alles te koop is.
 • Een wereld waar mensen op idolen willen lijken, waar we stereotypes creëren. waar we denken in groepen i.p.v. individuen.
 • Een wereld waar menigeen uit zou willen verdwijnen via virtual reality. Creëer je eigen virtuele wereld!
 • Enzovoort, enzovoort…….

Waar kijken we naar? Waar laten we ons door leiden? Bovenstaande punten zijn allerlei vragen die ik niet stuk voor stuk wil gaan behandelen. Daar is deze site niet voor bedoeld. Ik heb over bovenstaande ontwikkelingen persoonlijk wel een mening over.

Als je bovenstaande punten leest kan angst je gaan overschaduwen, zelfs overmannen en verlammen. Waar gaat het heen in deze wereld? Angst werkt verlammend. Angst is niet van God. Er is er één die er op uit is om mensen bang te maken en te verlammen. Dat ze moe en moedeloos worden, geen uitkomst meer zien. Diegene is de satan. De satan brengt angst, twijfel en wanhoop. Hij brengt eenzaamheid en onvrede. Hij probeert zo de mens in een isolement te drukken. Laat je niet leiden door angst. Als je angst in je denken, in je gevoel, in je leven gaat ervaren dan is het belangrijk daar tegen in te gaan. De satan geen voet te geven. God te vragen, te bidden. Mensen die je na aan het hart liggen te vragen om mee in gesprek te gaan. Deel met hen wat er in je speelt.Bid en beleid samen dat je een kind van God bent en Jezus je Heer is. Dat de angst moet wijken en de rust en vrede van God je zal vullen. Dat jouw licht niet door angst gedoofd wordt, maar door de levensadem van God steeds sterker mag gaan schijnen.

Dit doet er toe:

Uit Mattheus 5 ( Het Boek)

Op een dag, toen Jezus zag dat er weer veel mensen gekomen waren, liep Hij de berg op en ging zitten. Zijn leerlingen kwamen bij Hem.
Hij onderwees hun:
‘Gelukkig zijn zij die nederig zijn, want het Koninkrijk van de hemelen is voor hen bestemd.
Gelukkig zijn zij die verdriet hebben, want zij zullen getroost worden.
Gelukkig zijn de zachtmoedigen, want de aarde is voor hen.
Gelukkig zijn de mensen die ernaar hunkeren dat Gods wil wordt uitgevoerd, want zij zullen volkomen tevreden worden gesteld.
Gelukkig zijn de mensen met een liefdevol en helpend hart, want zij zullen zelf liefde ontmoeten en hulp ontvangen.
Gelukkig zijn de mensen met een zuiver hart, want zij zullen God zien.
Gelukkig zijn de mensen die vrede brengen, want zij zullen kinderen van God worden genoemd.
10 Gelukkig zijn de mensen die vervolgd worden omdat zij Gods wil doen, want het Koninkrijk van de hemelen is voor hen.
11 Gelukkig bent u als u beledigingen, vervolgingen, leugens en laster te verdragen krijgt omdat u bij Mij hoort.
12 Juich van blijdschap, want in de hemel ligt een geweldige beloning voor u klaar. Vroeger zijn de profeten immers ook zo vervolgd.
13 U bent als zout voor de wereld. Maar als het zout zijn kracht verliest, hoe moet je het dan smaak geven? Waar is het dan nog goed voor, behalve om weggegooid en door de mensen vertrapt te worden.
14 U bent het licht van de wereld, een stad op een berg kan iedereen zien. 15 Men steekt immers geen lamp aan om er vervolgens een emmer overheen te zetten? Die lamp moet toch op een standaard staan en licht geven voor iedereen in huis? 16 Laat daarom ook uw licht voor alle mensen schijnen. Als zij dan de goede dingen zien die u doet, zullen zij uw hemelse Vader eren.
en verder in dit hoofdstuk: 

43 U hebt gehoord dat er gezegd is: “Heb uw naaste lief en haat uw vijanden.” 44 Maar Ik zeg: houd ook van uw vijanden! En bid voor wie u vervolgen! 45 Als u dat doet, bent u echt kinderen van uw hemelse Vader. Want Hij laat zijn zon opgaan voor goede en slechte mensen. Hij laat het regenen voor rechtvaardigen en onrechtvaardigen. 46 Als u alleen maar houdt van mensen die ook van u houden, krijgt u geen beloning. Dat doen zelfs bedriegers. 47 Als u alleen maar vriendelijk bent voor uw vrienden, doet u niets bijzonders. Dat doet immers iedereen. 48 Wees volmaakt, zoals ook uw hemelse Vader volmaakt is.’

november 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s