Beelden spreken!

Jezus sprak in gelijkenissen, beelden. Ik houd van fotografie en dus ook van beelden die spreken. In dit gedeelte van de site wil ik vooral in gaan op gedachten achter beelden. Misschien zet ik je zo op een leuk denkspoor, mooie gedachte of geeft het je richting in keuzes.

∞∞∞∞∞∞∞

Geschiedenis heeft mijn interesse.  Ontwikkeling van het persoonlijke leven ook. Al een aantal jaren organiseer ik een vijf daagse reis naar Normandië. www.walkyourlife.nl.  We wandelen dan langs de invasie stranden.  Het is indrukwekkend wat daar is gebeurd. Ik probeer daar en daarmee een brug te slaan naar het persoonlijk leven. Onlangs ben ik in mijn vakantie naar het voormalig concentratiekamp Buchenwald geweest. Zeer indrukwekkend. Tevens hebben we in die vakantie een bezoek gebracht aan de plaats Verdun en de omgeving. Het grootste slagveld in de geschiedenis volgens mij. ( W.O. I)

Wat doen wij mensen elkaar aan. Hoeveel mensenlevens zijn er in de geschiedenis al genomen?  En waarom en waarvoor?  Voor het gewin van bezit.

En wat leert Jezus ons daar over?  ( tekst zoeken)
Hoe staan wij in het leven. Voor onszelf of voor de ander?

∞∞∞∞∞∞∞

Bezoek aan Buchenwald in 2016:

Tijdens onze vakantie in dit jaar hebben we een bezoekje gebracht aan voormalig concentratiekamp Buchenwald op de Ettersberg vlak bij Weimar. Buiten het kamp was ook een gedenkplek en begraafplaats met een grote toren, een beeldengroep en uitzicht vanaf de Ettersberg op het dal. De beeldengroep vertegenwoordigde de verschillende karakters van de gevangenen. Op een deur onder in de toren stond een tekst over de ondergang van het nazirijk en haar gedachtegoed, over het opbouwen van een nieuwe wereld. Een wereld van de vrede.

Dit is een tekst die mij aansprak. In een tijd van vernietiging, oorlog, geweld, onderdrukking, moord, overheersing en noem maar op verlangt de mens na de bevrijding van de bezetter en onderdrukker naar een wereld van vrede. Dat deze opgebouwd moet worden. We moeten leren van het verleden. Dit mag nooit meer gebeuren. Nu in het jaar 2016 zien we nog steeds vernietiging, oorlog, geweld, onderdrukking, moord, overheersing en noem maar op…….Dat komt omdat de inspirator daarachter, met zijn leger nog steeds rond gaat als een brullende leeuw.

in 1 Petrus 5: 8, daar staat: Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Wederstaat hem, vast in het geloof, wetende, dat aan uw broederschap in de wereld hetzelfde lijden wordt toegemeten. Doch de God van alle genade, die u in Christus geroepen heeft tot zijn eeuwige heerlijkheid, Hij zal u, na een korte tijd van lijden, volmaken, bevestigen, sterken en grondvesten. hem zij de kracht in alle eeuwigheid! Amen

Deze woorden kunnen heel ver weg lijken als je midden in dat lijden zit, maar het is een echte troost voor degene die verder kijkt dan een vrede op aarde, maar die kijkt naar een vrede in het hart.

Die “aufbau einer neuen Welt des Friedens” zoals staat op de deur van het monument in Buchenwald zal uiteindelijk de wereld zijn waarin Jezus zit aan de rechterhand van God  onze Vader. waarin wij met Hem mogen gaan regeren. een wereld waarin de satan met zijn aanhangers opgesloten zal zijn. Voor eeuwig.

december 2016

——————————————————————————————————————

Geeft het door!!

vogels-op-draad-2

Dan kan de ander het ook weer doorgeven……..

vogels-op-draad

Tijdens een wandeling in Frankrijk viel mij de vrolijke vogeltjes op die op een stroomdraad of telefoondraad zaten. Een leuk schouwspel. Zo vlogen ze weg, zo waren ze er weer. Vloog er één op dan volgden velen. Ging er één als eerste zitten, dan kwamen er snel weer meerdere bij. Het leek of ze met elkaar in gesprek waren en er weer vandoor gingen. Een vrolijk gekwetter was het. Het gaf mij de gedachte van de blijde boodschap over Jezus en Zijn verlossingswerk. Zegt het voort……Delen en doorgeven. Vliegt uit en geef het door.

Het gaf mij ook het beeld, de gedachte, over een gemeente. Het is goed elkaar op deze draad te ontmoeten, aangelijnd te zijn, bij te praten, van elkaar te leren, samen te kwetteren of zingen, samen te bidden, maar neem het mee in je dagelijkse leven. Geef het door. Doe er wat mee……

Geweldig wat je van zo’n leuk schouwspel kunt leren.

Pak jij ook deze draad op?

december 2016

——————————————————————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s