Een wereld van vrede!

Bezoek aan Buchenwald in 2016:

Tijdens onze vakantie in dit jaar hebben we een bezoekje gebracht aan voormalig concentratiekamp Buchenwald op de Ettersberg vlak bij Weimar. Buiten het kamp was ook een gedenkplek en begraafplaats met een grote toren, een beeldengroep en uitzicht vanaf de Ettersberg op het dal. De beeldengroep vertegenwoordigde de verschillende karakters van de gevangenen. Op een deur onder in de toren stond een tekst over de ondergang van het nazirijk en haar gedachtegoed, over het opbouwen van een nieuwe wereld. Een wereld van de vrede.

 

 

 

 

 

Dit is een tekst die mij aansprak. In een tijd van vernietiging, oorlog, geweld, onderdrukking, moord, overheersing en noem maar op verlangt de mens na de bevrijding van de bezetter en onderdrukker naar een wereld van vrede. Dat deze opgebouwd moet worden. We moeten leren van het verleden. Dit mag nooit meer gebeuren. Nu in het jaar 2016 zien we nog steeds vernietiging, oorlog, geweld, onderdrukking, moord, overheersing en noem maar op…….Dat komt omdat de inspirator daarachter, met zijn leger nog steeds rond gaat als een brullende leeuw.

in 1 Petrus 5: 8, daar staat: Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Wederstaat hem, vast in het geloof, wetende, dat aan uw broederschap in de wereld hetzelfde lijden wordt toegemeten. Doch de God van alle genade, die u in Christus geroepen heeft tot zijn eeuwige heerlijkheid, Hij zal u, na een korte tijd van lijden, volmaken, bevestigen, sterken en grondvesten. hem zij de kracht in alle eeuwigheid! Amen

Deze woorden kunnen heel ver weg lijken als je midden in dat lijden zit, maar het is een echte troost voor degene die verder kijkt dan een vrede op aarde, maar die kijkt naar een vrede in het hart.

Die “aufbau einer neuen Welt des Friedens” zoals staat op de deur van het monument in Buchenwald zal uiteindelijk de wereld zijn waarin Jezus zit aan de rechterhand van God  onze Vader. waarin wij met Hem mogen gaan regeren. een wereld waarin de satan met zijn aanhangers opgesloten zal zijn. Voor eeuwig.

december 2016