Strijd

Strijd….voor velen een moeilijk woord. Waarom wil ik er extra bij stil staan?

1 Tim 6:12 – Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen.

De mens is geschapen met eeuwigheidswaarde. We zijn bestemd voor een eeuwig leven. Een leven tot in eeuwigheid met en bij God onze hemelse Vader. Daar moet ons doel zijn. De enige weg om in die eeuwigheid van God te komen is door je leven aan Jezus Christus, Gods Zoon over te geven. En om samen met Hem los te komen van alles wat je van die weg afhoudt. Daar ligt de strijd. ( Meer over bekering, groei en Zoonschap is ook op deze website te vinden).

Er zijn religies die deze strijd in het natuurlijke zien. Dat is een verleiding. Daar doelt de Bijbel niet op.

Om je te helpen in deze strijd heeft God een wapenrusting beschikbaar gesteld:

De wapenrusting van God

Laat angst je niet intimideren. Geef het daarom ook geen ruimte in je denken, in je leven. Angst werkt verlammend. Het is een wapen van satan. Alert zijn is goed. God wil je alert houden. God heeft Zijn Geest als “hulpmiddel” gegeven. Gods Geest wil jouw geest omhullen. Samen gaan met jouw geest. Gods Geest geeft je kracht, rust, vrede, inzichten etc. Je mag in die Geest van God gedoopt worden, geheel in ondergaan om Zijn leiding te gaan ervaren in je leven. Dat is niet eng. Dat heeft God vanaf het begin al zo gewild. Zijn Geest sterkt je in de strijd. Lees meer hier over op bij bekering.

Tegelijk is het belangrijk om medestanders in deze strijd te vinden. Te delen, steun te zoeken bij elkaar. Elkaar te helpen.

2 Tim 4:7 – Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb mijn loop ten einde gebracht, ik heb het geloof behouden; voorts ligt voor mij gereed de krans der rechtvaardigheid, welke te dien dage de Here, de rechtvaardige rechter, mij zal geven, doch niet alleen mij, maar ook allen, die Zijn verschijning hebben liefgehad.

4/12/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s