Multimedia

Multimedia:

Wat doet het digitale tijdperk en de multimedia met je?

social-media

We ontkomen er bijna niet meer aan om ergens iets met internet en/of multimedia te (moeten) doen. Werkgevers dwingen ons om steeds meer online te doen. Vrienden vragen of we ook op facebook of instagram komen. Banken geven steeds minder ruimte om geen gebruik te willen maken van internet. Kinderen willen vaker “connected”speelgoed etc. etc. Er zitten leuke aspecten aan maar ook kanttekeningen. Hoe ga je met al deze zaken om? Waar sta je in al deze keuzes? Waar laat je je door leiden?

Ik kom mensen op diverse sites tegen waar ze over zichzelf schrijven dat ze evangelist, spreker, aanbiddingsleider, voorganger en noem al die “functies” maar op zijn. Ik vraag me wel eens af of dit allemaal niet een beetje doorslaat. We willen graag laten zien waar we in Gods koninkrijk blijkbaar “goed” in zijn, of “geroepen voor” zijn.

Ik ga dan wel eens terug naar mijn voorganger, Jezus. Zou hij getwittert hebben dat hij over het meer van Galilea had gelopen of het tempelplein had gereinigd?  Ook willen we graag “likes” ontvangen of uitdelen. Zou Jezus ook 5000 likes hebben gewild bij de wonderbaarlijke spijziging of een digitale groep aangemaakt hebben om het laatste avondmaal te vieren? Ik denk het niet. Zijn bediening ging voor hem uit. God had de regie. Jezus volgde de weg die Zijn Vader voor Hem had. Dat was wel zijn eigen keuze. Jezus doorzag de mens, Hij doorzag de werken van satan en zijn demonen. Hij zocht de stilte om bij te praten met Zijn Vader. Misschien wel zijn zorgen en vragen te delen, liefde en rust te ontvangen en zo weer klaar te zijn voor de volgende stappen op zijn weg, naar de nieuwe morgen.

Je kan dan misschien zeggen dat we nu in een andere tijd leven, dat we mee moeten gaan met de mogelijkheden van dit tijdperk. Dat het internet ook mooie mogelijkheden biedt. Dat vind ik ook. Maar vraag je dan 1 ding af…..wat doen al deze mogelijkheden met jou? Zetten ze jou, je taak, bediening en/of gave in het middelpunt? Zoek je bevestiging in wat je doet of wil doen? Of wijst alles wat je doet naar je hemelse voorganger Jezus Christus? Of naar Zijn Vader? (Als het goed is ook jouw Hemelse Vader). Stop te communiceren wie je bent of wat je doet voor God. Zoek geen bevestiging van of aandacht voor jezelf. God is niet afhankelijk van titels, functies, vaardigheden of vul maar in. De enige titel die hij je geeft is kind, zoon of dochter van God. Leef daar ook naar. Zijn liefde en bevestiging is voldoende. Dat geeft werkelijke rust en je houdt tijd over om meer met Hem bezig te zijn. Hij wacht op je.

september 2016

Een Reactie op “Multimedia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s